Top 5 predloga za doček Nove godine 2024.

Podeli

Sasvim sigurno jedan od najznačajnijih događaja u toku godine za mnoge ljude je i doček Nove godine, pa je i sasvim očekivano što mnogi žele Najluđu noć da proslave na najbolji mogući način. Ako ste i dalje u nedoumici oko toga da li su novogodišnja putovanja dobar izbor ili je bolje da za doček Nove 2024. godine budete kod kuće, svakako bi bilo dobro da razmotrite predloge za putovanja za doček Nove godine.

doček Nove Godine
Pexels: Alexas Fotos

Iako doček Nove godine može biti skup, to ipak ne mora uvek da bude tako, prosto zato što se u ponudi nalaze i vrlo povoljna novogodišnja putovanja. Zapravo postoji mnogo jeftinih destinacija koje nude bogat program i atmosferu.

Valjalo bi da birate destinaciju i prema tome kakva vas atmosfera privlači. U slučaju da želite da proslavite doček Nove godine u živahnoj atmosferi, možete otići u neki veći grad koji nudi brojne klubove, restorane i barove, ali i druge noćne aktivnosti. Ali ako želite da za doček Nove 2024. godine uživate u mirnoj i romantičnoj atmosferi, možete otići u neki manji grad ili selo, na primer.

Doček Nove godine na različite načine

Da bi neko mogao zaista da uživa u potpunosti tokom Najluđe noći, neophodno je ne samo da dobro razmotri svoje potrebe i želje, već i budžet koji ima na raspolaganju. Iako nema sumnje da je doček Nove godine u Evropi jedno posebno iskustvo, ni u Srbiji ne manjka interesantnih destinacija.

Primera radi, za one koji na raspolaganju imaju ograničena finansijska sredstva, dobra opcija su dočeci na gradskim trgovima, koji se iz godine u godinu organizuju kako u Beogradu i Novom Sadu, tako isto i u Nišu i Kragujevcu.

Za ljubitelje kulture, dobra opcija na doček su recimo Novi Sad, Subotica i Sremski Karlovci, ali i Beograd i Kragujevac.

Svi oni koji pored uživanja u dočeku imaju želju da uživaju i prirodi, mogu se odlučiti za doček Nove godine na Zlatiboru ili Kopaoniku, a dobra opcija je i poseta planini Tari tokom Novogodišnjih praznika.

Bez obzira za koju od svih dostupnih opcija da se odlučite, najbitnije je da budete u dobrom društvu.

1. Ljubljana, Slovenija

Glavni grad Slovenije, Ljubljana je očaravajući grad, poznat po bogatom kulturnom i istorijskom nasleđu, ali i brojnim znamenitostima. Smešten na reci Ljubljanici i okružen zelenim dolinama i brda, grad Ljubljana je poznat po romantičnoj atmosferi, ali i živopisnim trgovima i uličicama, te brojnim kulturnim atrakcijama.

Za doček Nove godine Ljubljana je posebno atraktivna, jer se neretko organizuju i brojni zanimljivi događaji tokom Najluđe noći.

2. Temišvar, Rumunija

U blizini granice sa Srbijom, u zapadnom delu Rumunije, nalazi se grad, koji je poznato po izuzetno dugoj i bogatoj istoriji. Temišvar je takođe izuzetno atraktivan za Novu godinu, kako zbog bogatih svetlosnih efekata i interesantnih ukrasa, tako isto i zbog različitih zabavnih i kulturnih aktivnosti, u kojima posetioci mogu uživati.

3. Budimpešta, Mađarska

Bez obzira kada posećujete glavni grad Mađarske, možete biti sigurni da će vas Budimpešta opčiniti. Grad na reci Dunav podeljen je praktično na dva dela. I Budim i Pešta kriju mnoge zanimljive atrakcije, a za doček Nove godine u Budimpešti je posebno zanimljivo, jer se organizuju brojne manifestacije, kojima prethodni popularni Božićni sajam.

4. Rim, Italija

Samim tim što je Rim, glavni grad Italije jedna od najposećenijih evropskih destinacija, to nije čudno što mnogi turisti biraju upravo doček Nove 2024. u Rimu.

Za doček Nove godine, u Rimu se organizuju brojni koncerti na otvorenom i drugi zanimljivi događaji, koji upotpunjuju atmosferu.

5. Beč, Austrija

Kao jedan od najelegantnijih evropskih, ali i svetskih gradova, Beč je zanimljivo posetiti u bilo kom periodu godine. Ipak, Nova godina u Beču je posebno interesantna, jer joj prethode brojne Božićne manifestacije.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *