Zašto je Demet Ozdemir omiljena turska glumica?

Podeli

Demet Ozdemir je turska televizijska i filmska glumica, manekenka i plesačica. U industriji zabave je prisutna od 2013. godine. Glumica je zaštitno je lice Pantene kozmetičkih preprata u Turskoj.

Najpoznatija je po ulozi Senam u tv seriji Ptica ranoranilica gde joj je partner bio turski Apolon, Džan Jaman. Suprug joj je poznati turski pevač Oguzhan Koc sa kojim je stupila u brak prošle godine.

Zašto je Demet Ozdemir omiljena glumica sa Bosfora?

Demet Ozdemir – Biografija

Demet Ozdemir, glumica mlađe generacije u Turskoj, rođena je u Izmitu 26. februara 1992. godine. Ima brata Volkana i sestru Deriju, za koje je baš vezana.  

Kada je imala osam godina, roditelji su joj se razveli. Tada se sa majkom, bratom i sestrom preselila u Istanbul. U gradu na Bosforu, Demeta Ozdemir je počela da se bavi plesom. Kako sama Ozdemir kaže, od detinjstva je volela da igra, i u plesu i dan danas istinski uživa. Tu je upisala i školu za glumu.

Za naše područje je zanimljiva činjenica da je Demet Ozdemir svoj debi kao plesačica imala u video spotu za pesmu Ates et ve unut. To je spot za muzičku numeru čuvenog turskog muzičara Mustafe Sandala. Mustafa je nekadašnji muž naše Emine Jahović.

Filmografija Demet Ozdemir

Demet Ozdemir je svoju prvu TV ulogu imala u TV seriji Otkriću ti tajnu. Igrala je jednog od glavnih likova, a ova serija je inače rimejk španske serije Protected. Igrala je ulogu mlade Elin. Serija prati grupu tinejdžera, od kojih svako ima neku posebnu fantastičnu veštinu u vidu natprirodnih moći. Ova serija nije dobila pozitivne kritike, pa tako nije ni bila okidač za slavu lepe Demete.

U seriji Prognani – Sejit i Šura nije imala glavnu ulogu, ali njen lik je ipak imao ključno mestu u životu glavnih likova. Demet Ozdemir je igrala devojku po imenu Alina Sokolova. Radnja serije zasnovana je na ljubavi oficira carske vojske i ruske aristokratkinje. Vera je prepreka ljubavi dvoje mladih. Zahvaljujući ovoj seriji Demet Ozdemir postaje popularna u Rusiji.

Sledeća njena TV serija, Miris jagoda, donela joj je glavnu ulogu. Serija je ponela mnoge simpatije gledalaca u Turskoj, ali i u Rusiji. Demet ovde igra ulogu mlade i naivne devojke Asle, koja je prinuđena da radi kako bi pomogla svojoj majci. Asle je devojka koja pravi fantastične kolače i veoma lepo crta. Upoznaje mladog i sebičnog momka Buraka, koga tumači Jusuf Ćim, koji je odrastao u bogatoj porodici.  Iako Asle i Burak pripadaju različitim slojevima društva, njih dvoje se bore za svoju ljubav uprkos svim preprekama.

Ulogu Lale, Demet igra u seriji Soba 309. Lale ostaje ostavljena neposredno pred venčanje. Posle tog nemilog događaja donosi odluku da se više nikada neće zaljubiti, ali sudbina ima drugačije planove. Lale upoznaje momka po imenu Onur…

Sledeća turska serija je donela globalnu popularnost Demet Ozdemir. Za ulogu u TV seriji Ptica ranoranilica gde tumači lik mlade Senam koja se zaljubljuje u svog šefa Đana, dobila je i nagradu za najbolju glumicu u Libanu 2019. godine. Inače serija je zaludela ceo Mediteran, bila je nenormalno gledana i u Italiji i u Španiji. Serija koja govori o jednoj iskrenoj ljubavi, napravljena je sa velikom dozom smeha i humora, ali opet u nekim epizodama mnogi su zaplakali nad sudbinom glavnih junaka. Ono što ovu seriju izdvaja od svih drugih turskih serija je da niko od likova nije ubijen, niti je preminuo. Serija prosto odiše pozitivnim duhom.

Nakon ove serije Demet je igrala Zejnap u istoimenoj seriji prevedenoj na srpskom, koja u originalu nosi ime Moj dom, moja sudbina.

Nakon toga glumila je u romantičnoj filmskoj komediji, koju potpisuje kompanija Netflix, Ljubavne taktike. Film je dosta dobro prošao kod publike, tako da je najavljen i njegov nastavak. Serija prati priču mlade modne blogerke koja daje savete kako da se dečko zaljubi u tebe, ali sudbina se poigrala sa njom, pa je naišla na „pokusnog miša“ u kojeg će se zaljubiti. Da je ovaj film dosta dobro prihvaćen od strane publike najbolje govori činjenica da se ove godine očekuje nastavak.

Za kompaniju Disney Demet je igrala u seriji Između sveta i mene, koja je odmah ponela sve simpatije publike. Ove, 2023. godine se očekuje i nova turska serija, u kojoj će igrati. U pitanju je serija Adam Farah.

Zanimljivosti o Demet Ozdemir

  • Bila je zaštitno lice avio kompanije Pegasus
  • Njena baka je bila pripadnica turske manjine u Bugarskoj
  • Omiljena glumica joj je Džulija Roberts, a glumac Džoni Dep
  • Omiljena pevačica joj je Majli Sajrus
  • Tri puta je tokom pravljena serija bila u vezi. Bilo je to sa glumcima iz serije Miris jagoda, Soba broj 309 i Ptica ranoranilica

Demet Ozdemir instagram

Zvanični profil Instagra Demet Ozdemir je https://www.instagram.com/demetozdemir/


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *