Zašto je žena Devica toliko pedantna?

Podeli

Zašto je devica toliko pedantna
Pexels: meijii

Element: Zemlja

Vladajuća planeta: Merkur

Kuća kojom vlada: Šesta kuća (kuća zdravlja i svakodnevnih obaveza)

23. avgust – 22. septembar

U većini slučajeva su osobe rođene u znaku Device pažljive, analitične i pedantne. Imaju izražen smisao za detalje i praktičnost. Kao planeta komunikacije, Merkur koji je vladajuća planeta horoskopskog znaka Device, daje osobama rođenim u ovom znaku sposobnost jasnog izražavanja misli i analiziranja situacija.

Ličnost osobe rođene u znaku Device

Osobe u znaku Device imaju snažan analitički um i pažljivo pristupaju zadacima, obraćajući pažnju i na sitnice. Vole organizovanost i red, a u obavljanju svakodnevnih zadataka rukovode se praktičnošću.

Poseduju izuzetnu sposobnost planiranja unapred, pa neretko prave detaljne planove i cene organizaciju. Obraća pažnju na sitnice koje drugi možda ne primećuju.

Device su odgovorne i posvećene. Preuzimaju odgovornost za svoje obaveze i brinu o drugima.

U radu i ljubavi, teže da ispunjavaju svoje obaveze do kraja. Često su samokritične i postavljaju visoke standarde za sebe. Teže konstantnom usavršavanju i ličnom rastu.

Mogu biti perfekcionisti, a neretko teže savršenstvu u onome što rade. Device su obično skromne i izbegavaju preterano isticanje.

Imaju analitički pristup svojim emocijama. Ponekad mogu preterano da analiziraju i racionalizuju osećanja. Teže stvaranju emocionalne ravnoteže.

Device su spremne da pomognu drugima, bilo da se radi o rešavanju problema ili pružanju podrške. Najčešće to čine kroz praksu.

Imaju izraženu sposobnost samostalnog rada. Efikasne su u obavljanju zadataka bez potrebe za stalnom nadzorom.

Zdravlje im je važno, i često su svesne važnosti održavanja zdravih navika i rutina.

Karakteristične osobine žene Device

Žena Devica je pažljiva i precizna u svemu što radi. Posvećuje pažnju detaljima i trudi se da sve bude savršeno.

Majstor je organizacije. Često planira unapred, pravi popise i voli red u svom okruženju. Poseduje dubok i analitički um. Sklona je analiziranju situacija i donošenju odluka na temelju činjenica. Iako to neosporno može da bude korisno u rešavanju problema, ponekad može da dovede i do preterane analize.

Posvećena je svojim obavezama i poslu. Radi sa velikom odgovornošću i pažljivo pristupa svakom zadatku. Trudi se da postigne visoke standarde u svemu što radi.

Često je samokritična i postavlja visoke standarde za sebe. Perfekcionista je, teži savršenstvu u svom radu i životu.

Pokazuje ljubaznost i pažnju prema ljudima oko sebe. Često će pružiti podršku i pomoć onima kojima je to potrebno. Žena Devica brine o dobrobiti drugih i često ima dar da primeti kada je nekome podrška potrebna.

Iako važi za komunikativnu osobu, može biti oprezna u izražavanju emocija. Više se oslanja na praktično izražavanje ljubavi i brige.

Može biti stidljiva u socijalnim situacijama i preferira manje grupe umesto velikih okupljanja. Svoj privatni život žena Devica vešto krije od očiju javnosti.

Analizira svoje emotivne odnose i postavlja realna očekivanja. Trudi se shvatiti i podržavati partnera na praktičan način. Stabilnost i sigurnost su joj važni u ljubavi.

Posvećena je očuvanju zdravlja i održavanju zdravih navika. Često se interesuje za ishranu, vežbanje i dobrobit tela.

Device u ljubavi i seksu

Device su oprezne kada je reč o ljubavi. Ne žure u veze i preferiraju sporiji proces upoznavanja. Stvaraju stabilne i sigurne veze, ali može proći neko vreme pre nego što potpuno otvore svoje srce.

Vrlo često sa puno pažnje analiziraju svoje i partnerove emocije. Ponekad mogu delovati rezervisano dok proučavaju dinamiku odnosa.

Postavljanje realnih očekivanja ključno je za njihov emocionalni balans.

Kada se jednom vežu, žene Device su izuzetno lojalne. Posvećene su održavanju stabilnosti u vezi, ali očekuju i posvećenost partnera u istoj meri. Emotivnu sigurnost često pokazuju kroz praktične gestove ljubavi.

Seksualni život žene Device često je stabilan i predvidljiv. Device preferiraju emotivnu povezanost u intimnim trenucima. Važno im je održati emocionalnu ravnotežu i sigurnost u seksualnim odnosima.

Žena Devica kao prijatelj

Kao prijatelj, žena Devica je izuzetno odgovorna i pouzdana. Uvek će biti tu za prijatelje kada im je potrebna i svako prijateljstvo doživljava vrlo ozbiljno.

Praktična je u pružanju pomoći. Umesto samo rečima, često će ponuditi konkretnu pomoć ili rešenje problema. Organizuje i vodi brigu o detaljima u društvenim situacijama.

Brine se o dobrobiti svojih prijatelja. Posvećena je njihovom blagostanju i interesuje se za njihove živote. Nudi podršku i pažnju kroz praktične gestove ljubaznosti.

Pruža analitičke savete. Kada prijatelj ima problem, žena Device će razmotriti sve aspekte i ponuditi racionalne savete. Prijatelji cene njenu sposobnost donošenja smislenih odluka.

Žene Device i drugi horoskopski znaci

Najbolje se žene Device slažu sa muškarcima rođenim u znaku Bika i Jarca, sa kojima dele zemljani element.

Ako postoji horoskopski znak sa kojim se Devica ne slaže, onda je to na prvom mestu Ovan, a na drugom Strelac.

Poznate žene u znaku Device

Mira Adanja Polak, Sonja Savić, Agata Kristi, Greta Garbo, Majka Tereza, Sofija Loren, Klaudija Šifer, Kameron Dijaz, Bijonse, Ingrid Bergman, Glorija Estefan, Rakel Velč, Klara Šuman, Tvigi, Linda Grej, Žaklin Bize, Lorin Bekol,


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *