Zašto stalno mislimo na neku osobu?

Podeli

Nije bez razloga tvrdnja da nam je život baš onakav kakvim ga mi vidimo i da upravo na osnovu naših pomisli i kreiramo događaje u kojima kasnije učestvujemo. Ali naravno da ima i onih koji tvrde potpuno suprotno, te smatraju da nam je svima sudbina u manjoj ili većoj meri određena već rođenjem.

Zašto stalno mislimo na neku osobu?
Pixabay

Ipak, postoje situacije koje se na daju baš tako lako objasniti. Barem ne racionalno u potpunosti… a jedna od takvih jeste i ona, koja nam stalno u misli vraća samo jednu osobu i to obično onu koja je ostavila dubok trag u našem ljubavnom životu.

Sigurno ste imali prilike do sada da se, ne tako malo puta zapitate zašto stalno mislim na jednu osobu, te zašto stalno mislim na bivšeg ili bivšu i slično.

Odmah da vas razočaramo… niko ne može da vam da pravi odgovor na to pitanje, osim vas samih, ali mi ćemo ovom prilikom svakako pokušati da taj „problem“ razložimo, pa vam možda nešto od toga i pomogne da dobijete odgovor na pitanje zbog čega stalno mislimo na neku osobu.

Zašto stalno mislim na bivšeg?

Eeee kada bi postojao odgovor na ovo pitanje, a da pri tom bude i jednostavan, ali i prihvatljiv za sve, odnosno primenljiv u svakom slučaju, gde bi nam kraj bio. Ali, naravno da nije tako prosto…

Obično stručnjaci koje pitate zašto stalno mislim na njega odgovaraju da je to zato što ga još volite, te ga gotovo sigurno niste preboleli. Sve to je u većini slučajeva zaista tako, ali… uvek ima i ono ali… A to ali u ovom slučaju može da znači i da ste navikli da budete sa njim, jer je vaša veza trajala, na primer nekoliko godina. Sasvim je logično da vam treba vremena da se priviknete na činjenicu da ta osoba nije više deo vašeg života…dajte sebi vremena i sve će to doći na svoje mesto. Naravno sve to ima smisla samo ako ste potpuno sigurni da ne postoji šansa da tu vezu u nekom trenutku obnovite.

Prestanite da mučite sebe pitanjem zašto stalno mislim o njemu, jer to zaista nema ama baš nikakvu svrhu, već će vas, najverovatnije i dodatno opteretiti.

Ukoliko vam to smeta, okrenite se nečem drugom… ne nekom drugom, jer je svakome od nas ipak potrebno određeno vreme, kako bi mogao da prihvati priču oko rastanka ili razvoda. Pošto smo svi različiti, neko to može vrlo brzo učiniti i nastaviti dalje, dok će nekom ipak biti potrebno određeno vreme kako bi prestao da misli na bivšeg.

Zašto stalno mislim na nju?

Naravno da su i pripadnici jačeg pola „pogođeni“ ovakvim mukama i to u mnogo većoj meri, nego što mnogi pretpostavljaju.

Ali i za njih, kao i za dame važi gotovo isto tumačenje… Dakle ako se i dalje pitate zašto stalno mislim o njoj, vrlo je verovatno da je niste još uvek preboleli.

Pojedinci će utehu od raskida ili razvoda tražiti u drugim ženama ili izlascima, dok će biti i onih koji će raditi danonoćno, kako bi makar tako pokušali da zaborave na prekid veze ili braka.

Naravno da ne postoji univerzalno rešenje, budući da smo svi različiti i neko lakše, a neko teže prihvati tako drastičnu promenu.

Ipak, jedno je sigurno… sve to će pre ili kasnije proći i u vaš život će ući neko nov, ko će učiniti da prestanete da mislite na bivšeg ili bivšu.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *