Zašto su Lavovi tako „teški“?

Podeli

Peti znak Zodijaka, Lav je vatreni znak, kojim vlada Sunce. A kuća u horoskopu kojom vlada predstavlja zadovoljstvo, kreativnost i romantiku. Žene i muškarci rođeni u ovim znaku poznati su kako po svojoj dramatičnosti, tako isto i po kreativnosti, velikodušnosti i ekstravaganciji, ali i po značajnoj sujeti.

Zašto su Lavovi tako „teški“?
Pixabay / Hermann

Njihova dominantnost, samopouzdanje i želja da budu u centru pažnje čine ih prepoznatljivim. Ipak, zahvaljujući svom vladaru, Suncu, Lavovi su takođe poznati po toplom, sjajnom i vedrom duhu.

Element: Vatra

Vladajuća planeta: Sunce

Kuća kojom vlada: Peta

23. jul do 22. avgust

Lav – karakterne osobine

Ljudi rođeni u znaku Lava poznati su po svojoj snažnoj ličnosti i harizmatičnom stavu. Njihov unutrašnji žar je nešto što se ne može ignorisati. Imaju izuzetnu sposobnost da usmere svoju energiju na ostvarivanje ciljeva i snova, bez obzira na prepreke koje mogu nastati na putu. Ova snažna odanost i posvećenost ciljevima su ključni elementi koji definišu karakter Lavova.

Vrlo su lojalni, kako prijateljima tako i porodici. A to proizlazi iz duboko ukorenjene potrebe za stabilnošću i sigurnošću. Međutim, njihova lojalnost nije slepa. Ako se osećaju izdanim ili zanemarenim, mogu postati vrlo introvertni i povući se u sebe.

Samopouzdanje je još jedan važan aspekt ličnosti Lavova. Imaju snažan osećaj samopoštovanja i uvek su spremni da se bore za sebe. Upravo njihovo samopouzdanje često inspiriše druge da slede njihov primer. Međutim, ako naiđu na prepreke, Lavovi mogu pokazati iznenađujuću dozu samokritičnosti i strpljenja.

Njihova prirodna potreba da budu u centru pažnje često dovodi do toga da Lavovi zauzimaju vodeće pozicije. Imaju snažnu potrebu da kontrolišu svoje okruženje, ali i izuzetno cene slobodu i nezavisnost. Ova dvostruka želja može dovesti do konflikta, ali Lavovi su dovoljno snalažljivi da pronađu način da izbalansiraju takve situacije.

Emocionalna inteligencija je još jedna ključna karakteristika Lavova. Oni su duboko svesni svojih emocija i mogu da prepoznaju i razumeju osećanja drugih ljudi. Sposobnost empatije čini ih izuzetno pristupačnima za mnoge ljude.

Na kraju, ali ne manje važno, Lavovi su poznati po izrađenom osećaju za pravdu. Imaju snažan moral i duboko veruju u pravičnost i jednakost. Upravo izražena potreba za pravdom često ih vodi da se bore za one koji su manje srećni ili marginalizovani.

Sve ove karakteristike zajedno čine Lavove zaista „teškim“, ali i fascinantnim ljudima.

Žena Lav

Izuzetna ahrizma i snaga ono su što odlikuje žene rođene u znaku Lava. One su prirodne vođe, hrabre i odlučne, snažne i nezavisne. Karakteriše i ih samopouzdanje, ali i velika srdačnost i toplina.

Lavice su vrlo direktni i iskreni ljudi. Ne beže od izražavanja svojih stavova i osećanja, a njihova otvorenost često inspiriše druge. Međutim, njihova direktnost može ponekad dovesti do konflikta, posebno ako se njihovi stavovi ne slažu sa stavovima drugih.

U odnosima, žene Lavovi su vrlo strastvene. Verni su partneri, koji duboko i snažno vole. Kada se zaljube, spremne su na sve kako bi usrećile voljenu osobu. Međutim, očekuju istu dozu posvećenosti i ljubavi zauzvrat. Ako se to ne dogodi, mogu se osećati povređenima i zapostavljenima.

U komunikaciji, Lavice su otvorene i iskrene. Ne plaše se da izraze svoje mišljenje i često se nalaze u centru pažnje. Međutim, njihova potreba za pažnjom može ponekad biti preterana, što može dovesti do sukoba sa drugima.

Na radnom mestu su ambiciozne i odlučne. Teže visokim ciljevima i ne plaše se da preuzmu vođstvo. Njihova sposobnost da motivišu i inspirišu druge često ih dovodi do pozicija autoriteta. Ipak, njihova tvrdoglavost i želja da stvari idu onako kako su Lavice zamislile može ponekad stvoriti napetost na radnom mestu.

U ljubavi su strastvene i romantične. One traže partnera koji će im biti ravan, kako intelektualno, tako i emocionalno. Očekuju duboku posvećenost i odanost, ali su i same spremne da daju sve od sebe u vezi. Ako se osećaju voljeno i cenjeno, one će se potpuno otvoriti i dati sve od sebe da usreće svog partnera.

Muškarac Lav

Harizma, autoritet i sposobnosti vođe, osnovne su karakteristike po kojima se prepoznaju muškarci Lavovi. Imaju izraženu potrebu da budu cenjeni i poštovani, pa će često preduzeti korake da se istaknu i ostave utisak nekoga ko zaslužuje poštovanje. Oni se snažno identifikuju sa svojim uspesima i postignućima, a njihov osmeh i topla narav osvajaju ljude gde god se pojave.

Muškarac Lav je u ljubavnim odnosima strastven i romantiačan. Želi da se njihovi partneri osećaju posebno i cene male gestove koje pokazuju svojoj voljenoj osobi. Ali ne žele samo da poklanjaju ljubav, oni takođe očekuju da se ta ljubav uzvraća na isti način. Kada se zaljube, oni to čine potpuno, svim srcem, ali isto očekuju i od partnera.

Vrlo su odani. Jednom kada se neko dokazao kao pravi prijatelj ili ljubavnik, Lav će biti tu da pruži podršku u teškim vremenima, da brani kada je to potrebno i da slavi uspehe. Međutim, ta odanost takođe znači da je izdaja nešto što Lavovi izuzetno teško podnose. Izdaja može izazvati njihovu ljutnju, ali i duboku tugu.

U poslu su motivisani i ambiciozni, ali i dosledni. Imaju snažnu želju za uspehom, a njihove odlične organizacione sposobnosti i prirodni liderski kvaliteti često ih dovode do vodećih pozicija. Rado preuzimaju odgovornosti i teže ka inovacijama i poboljšanjima. Međutim, važno je da se njihov rad ceni i priznaje, što može dovesti do frustracija ako ne osete da su njihovi napori priznati.

Pored svega navedenog, muškarci Lavovi su velikodušni i darežljivi. Vole da dele svoju sreću i uspeh podele sa drugima, pa će često biti ti koji će organizovati zabave ili društvene događaje. Svojom otvorenošću i toplinom često zrače optimizmom i radošću.

lav hororskop
Pexels / Antony Trivet

Lavovi u poslu

Po prirodi lideri, Lavove karakteriše visok nivo samopouzdanja, strastu i entuzijazam, pa ne čudi što se često ističu u poslovima kojima se bave.

Odani su i vredni radnici, a njihova ambicija i želja za uspehom su gotovo neiscrpni. Njihova rešenost da ostave trag i naprave razliku često ih vodi ka vrhovima korporacijskih lestvica.

Lavovi su motivisani priznanjima i cenjenjem. Pohvale i priznanja vide kao gorivo koje ih pokreće. Ako se njihov trud i doprinosi prepoznaju, oni će se osećati ispunjeno i zadovoljno. Međutim, ukoliko se njihov rad ne vrednuje adekvatno, mogu postati frustrirani i demotivisani.

Uprkos svom snažnom fokusu na uspeh, Lavovi takođe cene timski rad. Sjajni su u motivisanju svojih kolega i podsticanju timskog duha. Takođe su izuzetno lojalni prema svojim kolegama i timu, i uvek će stati u zaštitu onih sa kojima rade.

Često su veoma kreativni, a to se ogleda u njihovom pristupu poslu. Ne boje se da misle izvan uobičajenih okvira i uvek su otvoreni za nove ideje. Njihova kreativnost, kombinovana sa njihovom ambicijom, često dovodi do inovacija i poboljšanja u radnom okruženju.

Konačno, Lavovi su često veoma strastveni u vezi sa onim što rade. Ukoliko im je posao dosadan ili neispunjavajući, može biti teško da se u potpunosti posvete. Ali kada pronađu posao koji ih zaista inspiriše, njihova strast i posvećenost mogu biti zaista impresivne.

Žena i muškarac Lav u ljubavi

Prave zvezde ljubavne scene, Lavovi su strastveni, odani i romantični partneri, poznati po svom velikom srcu i darežljivosti. Kada su u vezi, Lavovi vole da budu u centru pažnje svog partnera i vole kada su u mogućnosti da izraze svoju ljubav na grandiozne načine.

Ljubavni život Lavova karakteriše njihova lojalnost. Kada se zaljube, to je često celim srcem i posvećuju se potpuno. Veoma su zaštitnički nastrojeni prema svojim partnerima i teže tome da pruže stabilnost i sigurnost u vezi.

S druge strane, muškarci i žene Lavovi su poznati po tome što žele da budu dominantni u vezi, što može dovesti do konflikata ako se ne postigne ravnoteža. Njihova želja za dominacijom ne proizlazi iz potrebe za kontrolom, već iz želje da vode i štite.

Poznati su i po velikodušnosti. Vole da poklanjaju i da pokazuju svoju ljubav kroz darove i gestove. Sa druge strane, takođe cene kada se njihovi partneri trude i pokazuju ljubav prema njima.

Bitno je napomenuti i to da iako Lavovi imaju visok nivo samopouzdanja, takođe imaju potrebu za priznanjem. Oni vole kada se njihovi napori prepoznaju i cene, što se posebno odnosi na ljubavni život, gde žele da budu cenjeni i voljeni onakvi kakvi jesu.

Kada su povređeni, Lavovi mogu biti veoma ponosni i teško opraštaju prevaru. Međutim, njihova prirodna lojalnost i duboka vezanost za one koje vole često prevladava, omogućavajući im da oproste i nastave dalje, ali pod uslovom da vide iskreno pokajanje od strane partnera.

Uz sve navedeno, Lavovi su veoma strastveni. U ljubavnoj vezi, oni vole duboko i snažno, nudeći partneru intenzivno emocionalno iskustvo koje je teško zaboraviti.

Lavovi u seksu

Seksualnost Lavova je energična, strastvena i često dramatična. Kao vatreni znak, Lavovi su povezani sa intenzivnom strašću, što često dominira njihovim seksualniim životom.

Poznati su po tome da vole biti u centru pažnje, čak i u spavaćoj sobi. Oni uživaju u osećaju da su obožavani, što se može odraziti kroz njihovu sklonost ka ekstravagantnoj predigri.

Pored toga, Lavovi veoma cene fizičku privlačnost i strast, pa će mahom biti veoma otvoreni kada je u pitanju seksualnost. Sa druge strane, iako su skloni eksperimentisanju, takođe mogu biti veoma tradicionalni u pogledu svojih seksualnih odnosa, poštujući konvencionalne norme i očekivanja.

Izuzetno su strastveni ljubavnici, potpuno se predaju i često vole da preuzmu vođstvo.

Jedna od zanimljivih karakteristika Lavova kada je u pitanju seksualnost je njihova potreba za priznanjem. Vole da čuju pohvale i komplimente od svog partnera, a to može često pomoći u poboljšanju njihovog seksualnog života.

Poznati rođeni u znaku Lava

Novak Đoković, Tamara Dragičević, Sandra Bulok, Lidija Vukićević, Ana Nikolić, Šarliz Teron, Željko Joksimović, Hale Beri, Antonio Banderas, Aleksandra Prijović, Sergej Trifunović, Arnold Švarceneger, Milica Todorović, Žarko Laušević, Mik Džeger, Goran Bregović, Emir Kusturica, Madona, Nikola Kojo, Džeki Kenedi Onazis, Robert de Niro, Barak Obama


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *