Zašto su Sejšeli Rajska ostrva?

Podeli

Ako postoji raj na zemlji, onda je on u Indijskom okeanu, gde se nalazi i ostrvska država Sejšeli. Zvaničan naziv je Republika Sejšeli, a nezavisnost je stekla 1976. godine.

Zašto su Sejšeli Rajska ostrva?

Zato nije ni čudo što je 70-ih godina prošloga veka to bila destinacija, na kojoj su se mogli videti pripadnici svetskog džet-seta. Danas su, međutim, Sejšelska ostrva dostupna svima, pa i putnicima iz Srbije.

Putovanje na Sejšele 2023. u agenciji Travel boutique, recimo košta od 1.071 evra, a uključene su sve takse. Ono što je dobro kada su u pitanju Sejšeli, putovanja i aranžmani se u ovoj agenciji konkretno prilagođavaju zahtevima klijenata, tako da svako može kreirati aranžman po sopstvenoj meri.

gde su sejšelksa ostrva

Gde su Sejšelska ostrva?

Celokupan arhipelag sačinjen je od 115 ostrva. Od tog broja, naseljeno je ukupno 33 ostrva, a među njima ostrvo Mahe važi za glavno. Na njemu se nalazi i Viktorija, glavni grad ove ostrvske države u Indijskom okeanu.

Na nadmorskoj visini od 905 metara nalazi se Morn Sešeloa, koji je najviši vrh zemlje.

Podela svih ostrva arhiplaga, bilo naseljenih, bilo nanaseljenih, zapravo je vrlo jednostavna, budući da se dele na unutrašnja i spoljašnja. Mahom koralna ostrva se svrstavaju u spoljašnja i većina ih je nenaseljena, dok su unutrašnja uglavnom naseljena i karakteriše ih veliko prisustvo granitnih stena.

Izuzev ostrva Mahe, na kome se nalazi i glavni grad Viktorija, ali i aerodrom Sejšeli, poznato je i ostrvo Praslin, na kome se nalazi još jedan, manji aerodrom, koji je lokalnog karaktera. Interesantno je pomenuti da džinovske kornjače žive na ovom Sejšelskom ostrvu.

sejšeli

Kada je najbolje putovanje na Sejšele?

Najhladniji meseci na Sejšelimaa, ako se uopšte mogu tako okarakterisati, su juli i avgust. U tom periodu godine prosečna temperatura vazduha je 24 stepena Celzijusove skale.

Period između maja i novembra važi za najprijatniji na Sejšelskim ostrvima. Prosečna temperatura u maju je skoro 28 stepeni, dok je u novembru uglavnom za oko jedan stepen niža. U to vreme je idealno putovanje na Sejšele zbog vetrova koji duvaju iz pravca jugoistoka, a koji donose prijatne temperature. S obzriom na to da je prosečna temperatura oko 28 stepeni, a maksimalna oko 31 stepen Celzijusa, to se najtoplijim mesecima na Sejšelima smatraju mart i april.

sejšeli

Rajska ostrva Sejšeli

Zbog karakteristika reljefa i predela netaknute prirode, plaža prekrivenih sitnim peskom bele boje i tirkizno plave boje vode, Sejšeli su poneli epitet Rajskih ostrva.

Sastav stena na mnogim ostrvim arhipelaga je jedinstven, a zahvaljujući Majci Prirodi, koja je obilato ovu ostrvsku državu nagradila, ona je dom i za mnoge endemske biljne i životinjske vrste. Na Ptičjem ostrvu žive kornjače, za koje se smatra da su stare i i nekoliko stotina godina. Među njima je najčuveniji mužjak, poznat pod imenom Esmeralda, za koga se tvrdi da je rođen pre dve stotine godina.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *