Zašto žene varaju u vezi ili braku?

Podeli

Kao i svaki drugi odnos, tako je i ljubavni odnos između muškaraca i žena dvosmeran. Treba ga negovati i ulagati se u njega. Ali neophodno je da to čine obe strane, jer će u suprotnom doći do kriza u vezi ili braku, koje će neki parovi uspeti da prevaziđu, dok neki ipak neće.

Zašto žene varaju u vezi ili braku?
Pexels / Emma Bauso

Pitanje vernosti je ono koje muči mnoge i muškarce i žene.

U suštini, stvar je vrlo jednostavna – svako polazi od sebe. Neko ko je po prirodi veran, neće ni pomisliti da ga devojka ili žena vara. Sa druge strane, neko ko ima tih sklonosti, vrlo lako će posumnjati i u vernost svoje drage.

Kada dolazi do problema u odnosu između muškaraca i žena?

Sasvim je očekivano da svaka veza ima krizne situacije. Ono što jeste bitno zapravo se odnosi na to kako parovi rešavaju takve situacije.

Prema mišljenju stručnjaka, do krize u vezi može doći usled različitih faktora i nije baš zgodno uopštavati odgovor na to pitanje, prosto zato što će neki parovi već kod prve krize da razmišljaju o prekidu, dok će se drugi truditi da taj problem prevaziđu bilo razgovorom, bilo na neki drugi način.

Osnovni razlozi koji dovode do krize u vezi ili braku su:

  • nedostatak kvalitetne komunikacije
  • monotonija
  • nezadovoljstvo (lično ili partnerom)
  • emotivna neispunjenost
  • nezrelost
  • nedostatak povezanosti sa partnerom
  • nedostatak poverenja u partnera
  • nezadovoljstvo sekualnim odnosom
  • želja da se isproba nešto novo

Motivi i razlozi ženske prevare

Brojni su razlozi koji mogu da dovedu do prevare i žena i muškaraca. Pojedine pripadnice nežnijeg pola koje se upuste u avanturu van veze ili braka navode da je osnovni razlog za to nedostatak pažnje partnera. Međutim, mnoge od njih ne razmišljaju u dobrom pravcu…rešenje je zapravo vrlo jednostavno. Ako primetite da muškarac više ne obraća pažnju na vas, možda bi ipak trebalo da se zapitate zbog čega je do toga došlo i da se potrudite da taj problem rešite.

No, nažalost, mnogima je lakše da se upuste u prevaru i da kao motiv za to navode nedostatak pažnje partnera.

Drugi, vrlo značajan razlog je nedostatak iskrenog odnosa sa partnerom, a tu je i želja za osvetom, ako je muškarac ranije učinio to isto, te želja za avanturom.

Bilo kako bilo, razlozi za prevaru i žena i muškaraca su brojni i mogu se razlikovati od osobe do osobe.

Kako reagovati kada sumnjate da vas žena vara?

Odgovor na ovo pitanje praktično je nemoguće dati, a da njime budu svi učesnici u ovim nemilim situacijama zadovoljni. U principu, kako god da reagujete, nećete se osećati prijatno i to je jedino sigurno.

I dok ima onih muškaraca, koji će se jednostavno praviti da je sve u redu, dotle ima i onih koji nikada neće da oproste prevaru. Istini za volju, takvu stvar nije lako oprostiti i preći preko nje. Osim, ako neko ne želi da laže i sebe i svoju partnerku, naravno.

Jedan od boljih saveta koji nude stručnjaci jeste da “porazgovarate” najpre sa sobom i dobro razmislite šta je najbolje za vas da učinite u takvoj situaciji. Razgovor sa partnerkom može ponekad da pomogne, ali sve zavisi od toga kako je raspoložena vaša supruga ili devojka, budući da ima onih žena, ali i muškaraca, koji nikada neće priznati prevaru, već će jednostavno napadati svog partnera koji ih “nepravedno” optužuje.

Ko vas jednom prevari…

Prevariće vas opet, mišljenja su mnogih. Međutim, ima žena koje to zaista učine samo jednom. Postoje situacije kada do prevare dođe jednostavno iz besa, nezadovoljstva ili trenutnog neslaganja i tada se obično ona ne ponavlja. Nažalost, mnogo češće se prevara ponavlja…

Suma sumarum, prevara žena i muškaraca svakako je vrlo složena i nimalo jednostavna tema, te joj shodno tome i treba pažljivo pristupati.

Najbitnije je sa distance sagledati čitavu nemilu situaciju, porazgovarati sa sobom, ali i sa partnerkom, pa tek onda doneti odluku da li je prevara razlog za razvod ili raskid, odnosno da li je moguće nastaviti vezu ili brak nakon toga.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *