5 najpoznatijih letovališta Kasandre

Podeli

Poznato je da u toku leta srpski turisti najčešće posećuju region poluostrva Halkidiki u Grčkoj. Isto tako je poznato da se Halkidiki sastoji od tri kraka, odnosno prsta, kako se popularno nazivaju.

5 najpoznatijih letovališta Kasandre
Pixabay – Pfuderi

Samim tim što je u pitanju prvi krak Halkidikija, te je samim tim i najbliža, Kasandra važi i za najposećeniji deo ovog grčkog poluostrva.

Nestvarno plave boje Egejskog mora u mnogim letovalištima Kasandre, impresivna priroda i obilje plaža, osnovne su karakteristike tog dela Halkidikija.

1. Letovalište Furka

Smešteno na zapadnoj obali poluostrva Kasandra, letovalište Furka poznato je po gotovo netaknutoj prirodi i brojnim plažama prekrivenim finim sitnim peskom.

Kristalno čisto more je još jedna od karakteristika ovog dela Kasandre. Slobodno se može reći da je u pitanju letovalište za sve one koji imaju želju da uživaju u miru, iako se smatra da je Furka podjednako dobra i za parove različite životne dobi, ali i za porodice sa malom decom.

2. Letovalište Kalitea

Turisti koji imaju želju da zaista uživaju u odmoru na najbolji mogući način, obično biraju ovo letovalište. Kalitea je izuzetno popularno letovalište Kasandre, a osim po odličnom izboru hotela i drugih smestajnih kapaciteta, poznata je i po izvorima termomineralne vode, ali i po fenomenalnoj plaži.

3. Letovalište Hanioti

Takođe u zapadnom delu poluostrva Kasandra nalazi se Hanioti. Odlična kombinacija savremenih sadržaja za turiste i tradicionalne atmosfere Grčke svakako se može videti u Haniotiju. U ovom letovalištu postoji sasvim dovoljno ugostiteljskih objekata i prodavnica različite robe, a plaže u Haniotiju i okolini, kao uostalom i na celoj Kasandri važe za neke od najlepših.

4. Letovalište Polihrono

U jugoistočnom delu Kasandre, u blizini mnogo poznatijeg Pefkohorija, nalazi se omanje letovalište Polihrono. Plaža u Polihronu je mnogo prostranija od one u već pomenutom Pefkohoriju i na njoj se nalaze brojni ugostiteljski objekti.

Šetalište uz plažu je posebno atraktivno, a u Polihronu ima sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta i sadržaja za svačiji ukus.

5. Letovalište Pefkohori

Među srpskim turistima možda najpoznatije letovalište Halkidikija smešteno je u jugoistočnom delu Kasandre. Međutim, iako ga turisti iz naše zemlje rado biraju, treba imati na umu da je plaža u Pefkohoriju izuzetno uska, tako da u toku sezone na njoj i te kako zna da bude gužva.

Na svu sreću u, u blizini Pefkohorija nalazi se čuvena Xenija beach, koja je poznata ne samo po tirkizno plavom moru, nego i po finom sitnom pesku kojim je prekrivena.

Kao i u svim ostalim letovalištima na Kasandri, tako isto i u Pefkohoriju ima sasvim dovoljno i smeštajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata, ali i mnogih drugih sadržaja koji su neophodni za ugodan odmor.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *