8 saveta za bolje kuvanje

Podeli

Svaka domaćica krije neku tajnu, posebno kada je u pitanju priprema različitih jela. Kako tvrde mnoge iskusne domaćice, ukoliko želite da vidite da li je neka žena sujetna ili ne, samo joj zatražite recept za neko jelo. Ako se bude dogodilo da vam od srca da recept, budite sigurni da ste naišli na dobru osobu, u kojoj nema ni trunke sujete.

8 saveta za kuvanje
Canva Pro

Međutim, ono sa čime su se mnog žene do sada susrele jesu one domaćice, koje daju recept, ali nerado ili čak namerno navedu neki drugi sastojak. Prosto, njihova sujeta tu dolazi do izražaja, jer žele da one budu najbolje domaćice.

Istini za volju, u eri interneta, kada se na brojnim sajtovima mogu naći različiti recepti, to više i ne utiče mnogo na žene, prosto zato što vrlo lako mogu pronaći sve informacije na globalnoj mreži. Ipak, ima nekih saveta za kuvanje, koji će u velikoj meri olakšati svakoj domaćici, te učiniti da jela budu mnogo ukusnija.

Saveti za bolje kuvanje

1. Skupljajte recepte

Možda nekome to zvuči čudno, ali pisanje recepata i te kako može da pomogne mnogim ženama. Uzmimo za primer da ste recimo probali neke specijalitet kod svoje rođake ili prijateljice. Pitali ste je kako se priprema, pa ste mislili da ćete to upamtiti. Ali onda kada ste želeli da isto to jelo spremite i vi, a niste mogli da se setite baš svih detalja.

Nemojte se stideti uopšte, već zatražite recept. Ili ako ga nađete na internetu, a učini vam se interesantnim, odmah ga sačuvajte ili zapišite.

2. Prvo pročitajte recept, pa tek onda počnete pripremu

Ukoliko pročitate recept pre nego što počnete da spremate neko jelo, imaćete u glavi sliku koje korake bi trebalo da preduzmete. Samim tim ćete se bolje i organizovati.

3. Ne bacajte ostatke slanine

Gotovo svaka domaćinska kuća, ako već nema domaću slaninu, ima onu koja se kupuje u prodavnicama. Od slanine je definitivno višestruka korist. Pored toga što daje fenomenalan ukus nekim jelima, kao što je na primer sarma, mast od otopljene slanine možete koristiti i da na njoj ispržite krompir.

4. Stavite vlažnu krpu ispod daske za sečenje

Verovatno mnoge domaćice znaju za ovaj trik, ali one koje ne znaju bi trebalo da počnu da ga primenjuju. Posebno ako koriste izuzetno oštar nož za sečenje. Vlažna krpa ispod daske će sprečiti njeno klizanje, a samim tim i moguće povređivanje.

5. Probajte jelo

Iako ima domaćica koje baš i nisu ljubitelji toga da probaju jelo nekoliko puta, nema nikakve sumnje da će to i te kako da im pomogne. Može se lako desiti da preteraju ili da stave dosta manje soli nego što je potrebno da jelo bude ukusno, ali i da shvate da je neophodno da dodaju neki začin, kako bi ukus jela bio odgovarajući.

6. Obavezno koristite so

Mada postoje različite teorije o tome da li je potrebno koristiti so, da bi svako jelo bilo ukusno, potrebno je staviti makar malo soli. Možda nekome zvuči čudno, ali kako navodi delis.com, trebalo bi čak posoliti i slatkiše, jer dodavanje mrvice soli u slatkiše i te kako može da poboljša njihov ukus.

7. Čistite dok radite

Dobra organizovanost u kuhinji je pola posla. Ukoliko se trudite da dok pripremate neko jelo očistite ono što je moguće u datom trenutku, to će vam smanjiti stres i u velikoj meri uštedeti vreme.

8. Seckajte beli luk ručno

Na internetu se mogu naći razni tutorijali o tome kako da i seckate beli luk, a da vam to ne oduzme mnogo vremena i truda. Mogu se pronaći različite prese za beli luk, te neki specifični načini za ljuštenje čenadi belog luka. Ipak, ukoliko želite da na najbolji mogući način osetite ukus belog luka, jedina opcije jeste da ga ručno seckate na sitne komade.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *