Da li žene vole starije muškarce?

Podeli

Pitanje koje se neretko nije da li žene vole starije muškarce, nego zašto ih vole?

Ona u najboljim godinama, a on 15 – ak godina stariji… vrlo je verovatno da će mnogi na takvu vezu gledati sa određenom dozom osude, posebno ako je on odlično materijalno obezbeđen, a ona nešto lošijeg materijalnog stanja. Počeće da kruže priče da ga je “upecala” samo zbog novca, da neće uspeti da održe vezu, ali njima zapravo to uopšte ne smeta… odlično se snalaze zajedno, dobiju decu, iškoluju ih, a priče nekako prestanu da kruže…

Da, ima i takvih ljubavi, bez obzira što je prisutna velika razlika u godinama između partnera. Možda nekome i zvuči neverovatno, ali ih ipak ima.

Da li žene vole starije muškarce?

Ne da li žene vole starije muškarce, već zašto?

Praktično je nemoguće dati odgovor na pitanje da li žene vole starije muškarce, jednostavno zato što je to vrlo kompleksna tema i prosto zato što smo svi različiti.

Dok ima onih koji uopšte ne obraćaju pražnju na to da li su u pitanju mlađe žene i stariji muškarci i koliko je zapravo taj muškarac stariji, dotle ima i onih koji se jednostavno zgražavaju na činjenicu da se jedna osoba koja ima, na primer 30 godina, može zaljubiti i ostvariti bilo kakvu vezu sa osobom koja je u pedesetim godinama, recimo. Iako u suštini i nije pitanje da li žene volije starije muškarce, već zbog čega je to tako.

A zapravo je stvar vrlo jednostavna i prilično lako objašnjiva…

S obzirom na to da je poznat podatak da mladići ranije sazrevaju u seksualnom pogledu, tačnije da se seksualnost kod njih budi pre nego kod devojaka, to oni u dvadesetim godinama imaju za cilj uglavnom samo da se dokazuju u seksualnom smislu i ne razmišljaju baš preterano o emotivnom vezivanju.

Međutim, kod devojaka je to drugačije, pa im u tim godinama ipak mnogo više odgovara emotivno zrela osoba, koja je manje ili više prošla kroz sve te faze u kojima do izražaja dolazi primarno seksualnost. Upravo iz tog razloga pripadnice nežnijeg pola u toj dobi, ali i kasnije, pokušavaju da pronađu nekoga na koga se mogu osloniti i ko će im koliko – toliko uliti sigurnost, a ne samo razmišljati o vođenju ljubavi. I upravo zato ostvaruju vezu sa muškarcem, koji je dosta stariji od njih. I ne pitaju se da li žene volije starije muškarce, prosto zato što na takve ljubavi gledaju na potpuno drugačiji način.

Naravno to je samo jedan od aspekata ovog vrlo kompleksnog pitanja.

Sledeći razlog koji može dati odgovor na pitanje zašto žene vole starije muškarce jeste odsustvo oca, odnosno muške figure u periodu emotivnog razvoja.

Naime, brojni psiholozi smatraju da kada dama ostvaruje svaku vezu sa dosta starijim muškarcem, to može upravo tako da se tumači. Na određeni način, devojke ili žene pokušavaju tako da nadomeste odsustvo muške figure, te donekle poistovećuju svog emotivnog partnera sa zaštitnom ulogom, koja po prirodi stvari pripada ocu. Upravo takve veze se u većini slučajeva neslavno završavaju, ali to naravno ni u kom slučaju nije pravilo. Nekada se dogodi i da vode u depresiju, pa se onda nekadašnji partneri pitaju i koji je najbolji lek za depresiju i kako da prevaziđu to stanje.

Pored svega pomenutog, postoje i one žene koje jednostavno vole da njihov partner bude emotivno zreo, da ima dovoljno finansijskih sredstava, da im uliva sigurnost i u finansijskom i u emotivnom smislu, da je sve isprobao u mladosti… I ne postoji precizno objašnjenje za to, jer se one jednostavno ne osećaju prijatno i srećno u vezi sa nekim ko je njihovih godina ili tek koju godinu stariji. U većini slučajeva se takve veze završe brakom i dvoje ljudi, bez obzira na veću razliku u godinama ostaju u emotivnoj vezi celog života. Ipak, mora se priznati da je neophodno odricanje oba partnera i mnoooogo ustupaka da bi takva veza zaista opstala, a posebno ako je u pitanju veća razlika u godinama.

I nema tu ama baš nikakve mudrosti, jer ako se vole i poštuju, naći će način da premoste sve teškoće koje jaz među pripadnicima dve različite generacije može da donese.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *