Koje su najlepše čestitke za Osmi mart?

Podeli

Ukoliko upitate majku koje su najlepše čestitke za Osmi mart, verovatno će vam reći da su to one, koje je njeno dete donosilo iz vrtića ili škole.

Koje su najlepše čestitke za Osmi mart?

Ranije se podrazumevalo da se poštuje običaj da se na Dan žena majci i baki čestita njihov praznik. Kasnije se to prenosilo na suprugu, taštu i ćerke, pa prijateljice, rođake i koleginice. Iako se u minulim decenijama mnogo više pažnje obraćalo na ovaj praznik, čini se da se to i poslednjih godina dešava, pa sve više muškaraca vodi računa o tome kako će da čestita Osmi mart svojoj supruzi, koleginici, majci ili prijateljici.

Ipak, kome kod da pripremate čestitke za Osmi mart, najbitnije je da budete svesni koliko je zapravo taj praznik važan za žene celog sveta, o čemu više možete pročitati u tekstu posvećenom upravo toj temi.

Ideje za čestitke za Osmi mart

Nema sumnje da će majka ili baka biti oduševljene ako im njihovi naslednici pripreme originalne čestitke za 8. mart. Dovoljno je samo da dete nešto nacrta i napiše, pa da ih oduševi.

Ali ukoliko želite da budete malo inovativniji, možete recimo namazati detetovu šaku karminom crvene boje i ostaviti otisak na prednjoj strani čestitke za Osmi mart njegovoj baki. U unutrašnjem delu možete napisati neku prigodnu poruku, kako bi ona znala koliko vam je vredna u životu.

U vrtićima i nižim razredima osnovnih škola šriom naše zemlje je nepisano pravilo da vaspitačice, odnosno učiteljice pripremaju sa decom čestitke za Osmi mart. Obično se tada koristi kolaž papir u boji, od koga deca prave cvetiće na čestitkama, a u novije vreme se u tu svrhu sve češće koriste i već pripremljeni stikeri.

No, bez obzira na koji način će biti pripremljene, najlepše čestitke za Osmi mart su sve one, u koje je uloženo truda.

Poruke za Osmi mart

Iako se sve više muškaraca odlučuje da ženama, koje igraju važnu ulogu u njihovim životima na ovaj praznik jednostavno proslede neku od već pripremljenih poruka, koje se mogu pronaći na internetu, nema sumnje da će ženu mnogo više oduševiti poruke za Osmi mart koje su jednostavne i napisane iz srca.

U nastavku možete pročitati neke od ideja, koje će vam možda biti od koristi kada budete smišljali poruku vama dragoj osobi za Dan žena.

  • Neka ovo bude samo tvoj dan! Ne zaboravi da si jedinstvena! Srećan ti Osmi mart!
  • Želim ti da svakog dana, a ne samo danas, budeš srećna, zadovoljna i svesna koliko si jaka, jer si žena! Srećan 8. mart!
  • Svakog dana, a ne samo danas budi ponosna što si žena!
  • Ponosan sam što si baš ti moja Majka! Srećan ti Osmi mart, mama!
  • Ti si posebna žena koja je dala smisao mom životu! Ostani uvek takva! Srećan ti Dan žena!


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *