Kada je jeftina struja?

Podeli

Kada se uzme u obzir cena struje, nekako se može i očekivati da mnoge zanima kada je jeftina struja u Srbiji? Posebno kada je jeftina struja vikendom, jer je dobro poznato da ljudi tada imaju više sobodnog vremena za sređivanje kuće, pa češće i koriste u tom periodu recimo mašinu za pranje i sušenje veša, za koje se zna da nisu mali potrošači.

kada je jeftina struja
Pixabay: Life-Of-Pix

Vrlo je važno imati na umu da se tarifa koja je povoljnija razlikuje po lokacijama, pa tako nije u isto vreme recimo jeftina struja u Beogradu i u Novom Sadu ili Nišu i kragujevcu, prosto zato što se radi o gradovima koji se nalaze u tri različite tarifne zone.

Kako znati kada je jeftina struja?

Na teritoriji Republike Srbije, zapravo postoje ukupno tri tarifna regiona, kada je u pitanju jeftina struja. Vreme u te tri zone se razlikuje, pa se treba najpre raspitati o tome kom tačno tarifnom regionu pripada mesto u kome neko živi.

Jedna od tarifnih zona se odnosi na Grad Beograd, dok su druge dve zone Centralna Srbija i Vojvodina.

Iako se mnogi pitaju da li je jeftina struja vikendom, odnosno kada je jeftina struja u zimskom periodu i kada je jeftina struja u letnjem periodu, za sada se tarifiranje ne sprovodi po tom principu, već po prethodno pomenutim zonama.

Jeftina struja – vreme

Za sve stanovnike Grada Beograda, jeftina struja je od ponoći do osam izjutra narednog dana.

U periodu između 22 sata i šest sati izjutra je jeftina struja za sve stanovnike Centralne Srbije.

Stanovnici Vojvodine mogu koristiti benefite koje jeftina struja nudi u periodu od 23 sata do 7 časova izjutra narednog dana.

Naravno, sve navedeno se odnosi na domaćinstva u kojima je prisutno dvotarifno brojilo.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *