Kako vratiti ljubav svog života?

Podeli

Svaka ljubav i veza sa vremena na vreme prolazi kroz izazove i teške trenutke, ali je izuzetno važno imati na umu da su upravo ti periodi značajni, jer predstavljaju priliku za rast, učenje i dublje razumevanje jedno drugog.

kako vratiti staru ljubav
Pixabay: congerdesign

Obnavljanje ljubavi u vezi zahteva posvećenost, strpljenje i otvorenost za promene. Upravo to je proces samospoznaje, iskrenog suočavanja sa izazovima i spremnost da se uloži napor kako bi se stvari popravile.

Iako svaki par ima svoju jedinstvenu priču, ali osnove obnavljanja ljubavi u vezi ostaju iste: komunikacija, poverenje, poštovanje i ljubav.

Da li postoji ljubav?

Kada se suočimo sa problemima u vezi, može se činiti da je ljubav izgubljena ili oslabljena, ali istina je da karmička ljubav, kosmička ljubav ili kako god je nazivali, jednostavno nikada ne nestaje potpuno.

Istini za volju, ona može biti prekrivena slojevima nesporazuma, bola ili zaborava, ali duboko u srcu i duši, ljubav i dalje postoji, i čeka da bude obnovljena i ojačana.

Kako vratiti ljubav svog života?

Nekoliko stvari može biti učinjeno, kako bi se povratilo poverenje i ljubav u vezi, ali je je naročito važno da se obe strane potrude. Jer, ako se samo jedan partner trudi da obnovi ljubav, onda je to plan osuđen na propast, prosto zato što mora postojati volja, ali i želja i trud sa obe strane.

Ukoliko želite da vaša srodna duša opet bude sa vama, onda je potrebno da razmislite o sledećem:

 • zavirite u sopstvenu dušu
 • razmislite o tome kakva vam je komunikacija u vezi
 • pokušajte da se bolje emotivno povežete
 • pokušajte ponovo da otkrijete zajedničke ciljeve i interese
 • poradite na poštovanju i međusobnom poverenju
 • negujte intimu
 • menjajte ono što mislite da treba

Samoprocena je važna

Pre nego što se posvetite obnovi veze, važno je da najpre iskreno pokušate da sagledate sebe i svoje unutrašnje biće. Može vam pomoći da postavite sebi pitanja poput:

 • Kako se osećam u vezi?
 • Koje su moje potrebe i očekivanja?
 • Da li postoji nešto što bih mogao/la promeniti u svom ponašanju?
 • Da li sam iskren/a prema sebi o svojim osećanjima i potrebama?

Ukoliko iskreno odgovorite na sva ta i mnoga druga pitanja, sva je prilika da će vam biti mnogo jasnije da li uopšte treba da se bavite time kako vratiti ljubav svog života ili ćete jednostavno shvatiti da ta osoba uopšte nije vaša srodna duša.

Komunikacija je ključna za obnavljanje veze

Bez otvorene i iskrene komunikacije, teško je rešiti probleme i obnoviti poverenje u vezi. Pronalaženje vremena za razgovor bez ometanja i slušanje partnera bez prekidanja su ključni elementi efikasne komunikacije.

Pokušajte da izrazite svoje osećaje i potrebe na miran i jasan način, a isto tako budite spremni da saslušate šta vaša srodna duša i ljubav vašeg života ima da kaže.

Jačanje povezanosti na emotivnom nivou

Prilično je izvesno da rad na jačanju emocionalne povezanosti može biti ključan za obnovu veze, ali je neophodno da u tom procesu učestvuju i jedna i druga strana.

Ako želite da pokušate da se bolje povežete sa partnerom i na taj način, možete pokušati to da učinite kroz različite aktivnosti koje podstiču bliskost i intimnost, poput zajedničkih izleta, romantičnih večera ili jednostavno provođenja vremena zajedno bez ičijeg društva i bez ikakvog ometanja.

Otkrijte ponovo zajedničke ciljeve i interese

Zahvaljujući pokušaju da sa partnerom ponovo otkrijete ciljeve i interese koji su vam zajednički i ka kojima oboje težite, možete se sa partnerom ponovo povezati na mnogo dubljem nivou.

Razmislite o aktivnostima u kojima oboje možete da uživate i posvetite im odgovarajuće vreme.

Rad na poštovanju i međusobnom poverenju

Nije tajna da su osnov zdrave veze upravo poverenje i poštovanje. Važno je da budete iskreni i dosledni u svojim postupcima kako biste izgradili i održali poverenje svog partnera. Poštovanje međusobnih granica i individualnosti takođe igra ključnu ulogu u očuvanju harmonije u vezi.

Negovanje intime

Primarno za održavanje strasti u vezi je važno i negovanje intime, ali se neretko događa da dođe do raskida upravo kada se intiman odnos među partnerima izgubi.

Zato je važno da pronađete oboje vreme za romantične gestove poput iznenađenja, ljubavnih poruka ili jednostavno zajedničkih intimnih trenutaka.

Ne zaboravite, važno je da budete svesni napretka koji postižete u vezi i da budete spremni da se prilagodite promenama, ali i da menjate sve što mislite da će vam pomoći u tome da ponovo budete sa voljenom osobom.

Na kraju krajeva, ljubav i sreća u vezi zahtevaju kontinuirani trud. Budite spremni da uložite i vreme i trud kako bi vaša veza bila zdrava i da biste oboje bili srećni i zadovoljni.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *