Najbolji citati Đorđa Balaševića

Podeli

Ako postoje misli i citati koji pogađaju u srž, onda su to definitivno oni, koji se pripisiju Đorđu Balaševiću.

Čuveni novosadski kantautor, rođen je u Novom Sadu 11. maja 1953. godine. Preminuo je u svom rodnom gradu, 19. februara 2021. godine.

Najbolji citati Đorđa Balaševića
Pixabay backgorund

Najčešće je govorio i pevao o ljubavi, ali i o životu, a nije mu bila nepoznata ni politika.

Ljudi su kao školjke. Moraš ih otvoriti na hiljade, da bi pronašao biser.

Bilo je mnogih koji su bili oduševljeni njegovim rečima. Bilo je, međutim i onih, koji su ga zbog njih osuđivali. Ipak, Balašević je ostao dosledan sebi do poslednjeg dana.

Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Ako znaš prečicu, nema potrebe da se puno lomataš po bespućima. Ne bato… Stigao si čim kreneš. Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu. U tome je tajna… U tome je jedini trik…

Odrastao je u Novom Sadu. Vrlo rano je počeo da piše i to mahom pesme. Kasnije upisuje gimnaziju, koju i napušta u trećem razredu. Nakon vanredno položene mature, Đorđe Balašević upisuje i geografiju.

Prva pesma koja je postala hit je nadaleko čuvena U razdeljak te ljubim. Snimio ju je 1977. godine sa grupom Žetva.

Čudne su te emocije. Otkriješ kutak u sebi za koji nisi ni znao da postoji i još shvatiš da je tamo neko danima, mesecima, godinama spavao, a nije plaćao stanarinu.

Najlepši citati Đorđa Balaševića o ljubavi

 • Pravog muškarca, sa kojim ćete trajati, nećete prepoznati po izgledu, po diplomi, po inteligenciji. Onog pravog prepoznaćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, kako vas grli – ni prečvrsto da ostanete bez daha, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako kako treba, da znate čije ste.
 • I uvek ostaje ona osoba koje ćeš ostati željan celog života i onaj strah dok brojiš pobede i poraze. Nekim pričama o ljubavi uvek fale poslednje stranice.
 • Zaljubiš se jer je to tebi potrebno, a voliš jer je to potrebno nekom drugom.
 • I onda će znati da je jedina koju sam ikad voleo. Da sam sve druge voleo tamnom stranom srca. Štedeći je… Učeći se kako ću najbolje voleti nju… Kada je konačno nađem…
 • Kad ti je stvarno stalo do nekoga, njegove greške ne menjaju tvoja osećanja, jer razum se naljuti, ali srcu je i dalje stalo.
 • Ona je prihvatila svaki deo mene i nikada nije tražila da se menjam, a promenila me. Jedina je kojoj sam uistinu rekao šta osećam. Nije tražila da je držim kao kap vode na dlanu. Činjenica da je volim bila joj je sasvim dovoljna.

Citati Đorđa Balaševića

 • Iako su, nesumnjivo, najbrojniji citati o ljubavi, Đorđe Balašević je dotakao i mnoge druge teme. Najpoznatiji su njegovi citati o sreći i o životu, ali i citati o prijateljstvu i ostalim zanimljivim temama. Ovo su samo neki od njih:
 • Sve ima svoje, kad mrzne i vri, kad menja boje… kad vene i zri sve ima svoje… početak i kraj… Tame postoje da bi prizvale sjaj.
 • Postoji milion gradova u koje možeš da odeš, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš.
 • Nešto sam razočaran ovih dana. Proći će. Ili neće. Jedno od to dvoje.
 • Srećni nikad ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesrećne. Svi primete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi. I iskusni…


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *