Najbolji preliv za američke palačinke

Podeli

Mada smo navikli na klasične palačinke, koje mogu biti i slatke i slane, postoje i američke palačinke. A ono po čemu su one specifične jesu veličina i tekstura, kao i debljina.

Najbolji preliv za američke palačinke
Privatna arhiva

Naime, za razliku od klasičnih, one koje nose naziv američke palačinke su manjeg obima, ali deblje, tako da pre podsećaju na pravi pravcati kolač, nego na palačinke. Takođe, kao i za klasične, tako i za ove palačinke važi pravilo da treba odabrati i recept, budući da postoje varijacije, mada je osnova svakog recepta slična.

Recept za američke palačinke

I upravo zato što su manjeg obima, a deblje nego klasične, američke palačinke se mogu služiti na različite načine.

U većini slučajeva je potrebno naređati nekoliko palačinki jednu preko druge, a zatim preko njih staviti odabrani preliv. Druga opcija jeste da se svaka palačinka namaže džemom ili čokoladnim kremom, recimo, a da se na poslednju stavi šlag. U principu, američke palačinke su toliko ukusne, da se mogu jesti i bez bilo kakvog fila ili preliva, ali je nepisano pravilo da se osim čokoladnog krema ili voćnog džema, koriste ili javorov sirup, ili šećer u prahu ili neki drugi dodaci po izboru.

Jedna od vrlo interesantnih opcija za filovanje američkih palačinki jeste priprema preliva od šumskog voća.

Od sastojaka za američke palačinke će vam biti potrebno sledeće:

  • 3 cela jajeta
  • 500 ml mleka
  • 200 ml ulja
  • 150 gr kristal šećera
  • 400 do 500 gr mekog belog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • malo soli

Kako se prave američke palačinke korak po korak?

Odmah moramo napomenuti da se američke palačinke, odnosno testo za njih priprema praktično isto kao i za obične. Razlika u odnosu na obične palačinke tiče se tiganja, u kome se one peku, a koji bi trebalo da bude manjeg obima. Takođe, američke palačinke su i znatno deblje nego klasične, pa i o tome treba voditi računa prilikom pečenja.

1. Umutiti mikserom jaja, a odmah zatim dodati i šećer, pa sve zajedno dobro sjediniti.

2. U tu smesu dodati mleko, koje bi trebalo da bude mlako, pa još malo mutiti.

3. Potom dodati i malo soli i prašak za pecivo, te sve dobro zagustiti brašnom, dok testo ne postogne odgovarajuću gustinu.

4. Isto kao i kada se peku obične palačinke, tako i kada pripremate američke palačinke morate podmazivati redovno tiganj, ali svakako bi valjalo da imate na umu i to da se američke palačinke vrlo brzo ispeku.

Preliv od šumskog voća za američke palačinke

Postupak pripreme ovog preliva, a ako se za njega odlučite, vrlo je jednostavan i brz. U principu možete ga pripremiti dok pečete palačinke, a takođe preko nafilovanih palačinaka možete staviti i šlag, ukoliko želite da američke palačinke budu još slađe.

Oko 300 grama šumskog voća stavite u blender i dodajte malo mleka, pa sve zagustite mlevenim keksom.

Voćni preliv za američke palačinke je spreman i najbolje je poslužiti ih tako što ćete naređati pet pripremljenih palačinaka jednu na drugu i preko poslednje staviti preliv od šumskog voća.

Za ukrašavanje možete koristiti ili višnje, koje naravno niste izmleli u blenderu ili možete po želji dodati i umućeni šlag.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *