Originalne ideje za Uskrs uradi sam

Podeli

Dok se bliži Uskrs, osećamo kako se radost i iščekivanje polako uvlače u naše domove. Uskršnji praznici su vreme za porodično okupljanje i uživanje u miru, koji Vaskrs nosi.

Originalne idieje za uskrs uradi sam
Pexels: Oliver King

Ujedno, Uskrs je praznik koji donosi radost, obnovu i trenutke zajedništva. Da bi vaskršnji praznici bili još interesantniji, posebno mališanima, tu su originalne ideje za Uskrs uradi sam, u čijoj izradi mogu učestvovati svi ukućani, što će dodatno ojačati duh zajedništva.

Uskršnji venčić od svežeg cveća

Najpre pripremite odabrano cveće, a biće vam potrebna i žica ili pruće, kao osnova za uskršnji venčić. Zatim pažljivo rasporedite cveće, grančice i lišće po okviru, pritiskajući ih lagano da se dobro pričvrste.

Ukoliko želite da uskršnji venčić bude još interesantniji, možete dodati ukrase kao što su uskršnja jaja, uskršnji zec i drugi.

Kada završite sa postavljanjem cvetova, zavežite neku šarenu traku ili mašnu na vrhu kako biste dodali završni detalj.

Ukrasne teglice sa slatkišima

Biće vam potrebne manje staklene tegle, ako je moguće različitih oblika. Operite ih i pažljivo osušite, pa ih napunite različitim sitnicama, kao što su:

  • šarene bombone
  • uskršnja jaja od čokolade
  • perlice
  • prinčem koji ćete obojiti farbom za kolače
  • drugim sitnicama po izboru

Zatim teglice ukrasite šarenim trakama, bojama za staklo ili uskršnjim nalepnicama.

Takođe, možete dodati i malu uskršnju čestitku ili poruku na svaku teglicu kako biste ih personalizovali.

Uskršnje bojanke za decu

Mališani će biti oduševljeni ukoliko dobiju personalizovane uskršnje bojanke za decu. Jednostavno, preuzmite ili nacrtajte šablone uskršnjih motiva poput jaja, usrkšnjih zečeva, cvetova i uskršnjih korpica na papiru.

Nakon što završe sa bojenjem, možete njihove uskršnje crteže okačiti kao dekoraciju u vašem domu ili ih pokloniti prijateljima i rođacima kao personalizovane uskršnje čestitke.

Sve navedeno samo su neke ideje za Uskrs uradi sam. I zato jednostavno pustite mašti na volju, te dozvolite i vašim mališanima da izrađuju uskršnje dekoracije, jer je Vaskrs praznik koji treba da bude usmeren na jačanje duha zajedništva. Hristos vaskrse! Srećan Uskrs!


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *