Šta znači sanjati mačku?

Podeli

Životinja koja nije baš tako često viđena u snovima, mačka, bez ikakve sumnje predstavlja vrlo intereseantan simbol. Tim pre što je u pitanju životinja koju prati doza mistike i u stvarnom životu.

Šta znači sanjati mačku
Pixabay: guvo59

Samim tim, sanjati mačku nosi sa sobom specifična tumačenja, koja se mogu razlikovati od slučaja do slučaja. Svakako, prilikom tumačenja sna o mački treba uzeti u obzir ne samo to kako se osoba osećala dok je sanjala, odnosno sa kojim osećanjem se probudila, već i kakav odnos ima prema mački na javi.

Kako se tumači mačka u snu?

Bez ikakve sumnje, tumačenje snova generalno, pa i o mačkama i te kako može zavisiti od ličnih asocijacija i iskustava pojedinca.

Inače, u mnogim kulturama mačka se povezuje sa različitim simbolima.

Budući da su u pitanju životinje koje su poznate po svojoj nezavisnosti i slobodi, to i sanjati mačku može da ukazuje na to da postoji potreba da se osoba oslobodi nekog ograničenja ili pritiska koji trpi u stvarnom životu.

Često su ove životinje povezane sa misterijom i intuitivnom sposobnošću. San o mački u tom smislu može ukazivati na potrebu da se osoba ponovo poveže sa sopstvenim ja i da radi više na tome da sledi svoje instinkte.

Postoje kulture u kojima se mačka povezuje sa energijom žena, ali i sa plodnošću, mada postoje kulture koje ovu životinju povezuju sa vešticama i demonima, pa čak i sa đavolom. Iz tog razloga se san o mački ponekad može tumačiti sa aspekta odnosa sa nekom jakom ženskom figurom u vašem okruženju ili životu generalno.

U zavisnosti od toga kako se mačka ponaša u snu, u velikoj meri će zavisiti i kako se tumači san, uzevši u obzir da se tumačenje menja od slučaja do slučaja. Primera radi, ako je mačka ljubazna i dolazi do vas, to može simbolizovati nežnost ili podršku koju ćete osetiti u stvarnom životu. Sa druge strane, sanjati mačku koja je agresivna i neprijateljski nastrojena, to može odražavati osećaj nepoverenja koje imate prema voljenoj osobi ili nekom drugom iz bliskog okruženjau odnosima.

Sanjati mačku koja govori

Vrlo neobičan san, koji može izazvati i nelagodu, sanjati mačku koja govori se u većini slučajeva tumači kao potreba za boljom komunikacijom u stvarnom životu. Lako se može dogoditi da vam podsvest na taj način pokazuje da je pravi trenutak da se otvorite prema nekoj osobi iz vašeg okruženja.

Ne treba zaboraviti ni to da su mačke neretko povezane sa intuicijom i životnom mudrošću. Sanjati mačku koja govori se sa tog aspekta može tumačiti kao znak da je došao trenutak da se oslonite na svoju intuiciju u vezi sa nekom situacijom koja vas tišti, kako u privatnom, tako isto i u poslovnom životu.

Isto tako može simbolizovati nešto tajanstveno ili skriveno u vašem životu, u smislu da se na javi suočavate sa situacijom koja je za vas neprijatna, jer ste svesni da su informacije koje su vam date verovatno neistinite, te podsvesno shvatate da je vrlo važno da ih što je moguće pre razjasnite.

Sanjati mačku koja prede

Često se ovakav san tumači kao pozitivan predznak, budući da sanjati mačku koja prede često sa sobom nosi i zadovoljstvo i smirenje, koje osoba obično oseća i nakon buđenja. San može ukazivati na to da se osećate sigurno i zadovoljno u određenoj situaciji u svom životu.

Predenje mačke u snu može takođe može ukazivati na to da ste vrlo zadovoljni u vezi u kojoj ste. U slučaju da niste u vezi, lako se može desiti da sanjati mačku koja prede upravo ukazuje na to da ćete uskoro imati priliku da upoznate osobu sa kojom ćete se osećati prijatno i sa kojom ćete verovatno započeti vezu.

Sanjati mačku i mačiće

Uzevši u obzir da su mačke životinje koje su mahom povezane sa plodnošću, to sanjati mačku i mačiće može da ukazuje na to da ćete ili vi uskoro imati prinovu ili neko vama drag. Ukoliko za time ne postoji šansa, iz bilo kog razloga, onda se ovaj san tumači kao znak da ćete uskoro čuti neku vest koja će vas naročito obradovati.

Mačke sa mačićima često predstavljaju sliku jedne porodice. U tom smislu, taj san može ukazivati na vašu potrebu za porodičnom harmonijom ili želju za jačim povezivanjem sa članovima porodice.

Sanjati mačku da se mazi

Vrlo često se sa pozitivnog aspekta tumači ovakav san, mada tumačenje može varirati u zavisnosti od ostalih detalja i od toga kakva osećanja je imala osoba dok je posmatrala mačku u snu.

Mazi li se mačka u snu, to može simbolizovati osećaj emotivne sigurnosti koji ćete imati u bliskoj budućnosti, ali isto tako može ukazivati i na to da imate potrebu za nežnošću ili ljubavlju. Lako se može desiti da je sanjati mačku da se mazi jednostavno odraz vaše usamljenosti u emotivnom smislu.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *