TOP 3 saveta za uspešan flert

Podeli

Zavođenje momka ili devojke je pravi pravcati izazov za mnoge. Ponekad se čini da ste previše očigledni, a ponekad da vaša tiha čežnja uopšte ne primećuje vaše namere. Zato vam otkrivamo vodič za zavođenje.

TOP 3 saveta za uspešan flert
Pexels

Zavođenje momka ili devojke je poput igre balansa. Sve je u ravnoteži.

Stoga, ako želite da privučete pažnju vašeg potencijalnog partnera, važno je da pronađete pravu meru između suptilnosti i očiglednosti. U ovom vodiču ćemo vam dati savete i trikove kako da budete uspešni u zavođenju devojke ili momka koji vam se sviđaju, bez obzira na to da li ste u potrazi za kratkoročnom avanturom ili dugotrajnom vezom.

Osnovni koraci zavođenja

Diskretno flertovanje nije bauk. Evo TOP 3 saveta za flertovanje bez mane:

1.Posvetite toj osobi posebnu pažnju

Što više pažnje posvetite nekome, lakše će vam biti da zapamtite sve male, a i velike, stvari o njima. Ako uvek možete u neobaveznom razgovoru ubaciti teme o njihovom omiljenom bendu ili restoranu, onda imate priliku da flertujete bez mane.  

Pamćenjem sitnica, a i krupnijih stvari, koje život znače o vašoj simpatiji je sigurno vaš veliki plus. Još ako zaista istinski i vi volite ili se slažete sa istim idejama, onda vam je put ka uspehu zagarantovan.

2. Dajte iskrene komplimente

Bilo koji kompliment koji date zvučaće prirodnije ako to što govorite zaista mislite. Ako nekome kažete „super su ti cipele„, a on ili ona nose ne baš reprezentativne cipele – može se lako na vašem liču očitati neiskrenost.

Deo flertovanja je da se pokažete kao osoba s kojom je cool biti – pa budite iskreni!

3. Budite samouvereni

Samouverenost je privlačna gotovo svakome.

Samouverenost se sastoji u tome da vam nije previše stalo do toga šta drugi misle o vama. Ako ikad osetite pritisak, samo se zapitajte šta bi najsamouverenija osoba na svetu uradila – pa to uradite to. Ukratko, kako diskretno flertovati je veština koja zahteva praksu, pa budite pažljivi, iskreni i samouvereni dok to činite.

Kako da izbegnete „blokiranje“ tokom flerta?

Poznato je da prilazak osobi koja vam se sviđa može biti zastrašujući, toliko zastrašujuć da možete jednostavno da blokirate. Evo kako na suptilan način možete flertovati i izbeći najgori scenario (i u redu je ako ste u prošlosti pogrešili – ovo je nova verzija vas).

Prvo pravilo je da budete originalni. Ako ste odlučili da priđete osobi koja vam se sviđa, ne koristite klasične fraze koje se već svima preko glave. Iako ima izuzetaka, uglavnom su svi već čuli sve te dosadne fraze.

Drugo pravilo je da budete svoji. Možda je primamljivo glumiti i igrati igre, ali ako tražite nešto ozbiljno, ove taktike vas neće odvesti nigde. Najgore što se može dogoditi ako budete svoji je da budete odbijeni.

Treće pravilo je da obratite pažnju i na neverbalnu komunikaciju, odnosno na vaše telo. Iako na internetu postoji mnoštvo pravila o neverbalnoj komunikaciji, zaboravite na njih. Dovoljno je da ne narušavate granice i da ne delujete previše agresivno ili nametljivo. Ponašajte se prirodno i uradite ono što vam u datom trenutku deluje prikladno.

Na kraju, flert je samo igra i dobra zabava. Ako to odvede negde? Odlično. A ako ne, možda ste nekome ulepšali dan. Što je takođe odlično!


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *