Zašto je Kicbil najbolje evropsko skijalište?

Podeli

Kicbil se nalazi u austrijskoj pokrajini Tirol, na zapadu zemlje i vremenom je postao jedno od najprestižnijih skijališta ne samo u Austriji, nego i u celoj Evropi.

kicbil

Oko 390 kilometara deli prestonicu zemlje i ovaj grad, dok je Insbruk udaljen oko 90 kilometara. Grad smešten na 750 metara nadmorske visine nadvisuju Kicbilski Alpi.

Možda vas zanima i zašto treba da posetite Beč?

Skijanje za sve

Ne samo da je u pitanju najpoznatiji austrijski ski centar, već je i jedno od najprestižnijih evropskih skijališta.

Skijalište Kicbil se može pohvaliti sa čak više od 170 kilometara staza različite težine. Osim crvenih i plavih, ima i crnih staza, tako da svaki ljubitelj ovog zimskog sporta može da nađe stazu odgovarajuće težine. Visinska razlika između ski staza je od 800 do 2.000 metara.

kicil skijanje

Posebno je zanimljiva staza koja je namenjena isključivo za vožnju snouborda, kao i staza za ski spust, koja važi za jednu od najzahtevnijih na području cele Evrope. Na dve staze posetioci mogu uživati i u čarima noćnog skijanja, što predstavlja posebnu atrakciju.

Osim toga, ovo skijalište nudi i staze za nordijsko skijanje u dužini od 40 kilometara, kao i označene ski rute.

U ovom austrijskom ski centru je posetiocima na raspolaganju čak 54 ski lifta, a njihov kapacitet je 9.000 skijaša za sat vremena. Ski busevi se koriste kao vid prevoza od staze do staze.

Zašto odabrati baš skijalište Kicbil?

Teško je izdvojiti samo jedan razlog zbog koga bi trebalo posetiti ovaj ski centar, uzevši u obzir da je „Après Ski“ ponuda na zavidnom nivou.

Izuzev brojnih kafića i restorana, u skijalištu postoje i klubovi za najmlađe skijaše, kao i mogućnost za dodatne aktivnosti, u vidu sankanja, klizanja, mini golfa, tenisa i drugih.

skijalište kicbil

Posetioci mogu uživati u šetnji kroz sam grad, kojom prilikom će bolje upoznati njegovu zanimljivu arhitekturu. Mogu, takođe posetiti i jezero Schwarzsee ili zatvoreni bazen, koji takođe u gradu postoji.

Na planini Hehnenkamm, u blizini grada nalazi se jedna od najpoznatijih atrakcija – Igludorf. U pitanju je pravo pravcato iglo selo, u kome se nalaze i hoteli i restorani izrađeni od leda. Oko nula stepeni je temperatura u njima, a predstavljaju zanimljivu lokaciju ne samo za najmlađe, nego i za posetioce starije životne dobi.

U ovom ski centru postoje svi sadržaji potrebni za ugodan odmor, poput pekare, mesare, apoteke, muzeja i prodavnica, te suvenirnice, ali i lekarske ordinacije, policijska stanica i banka.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *