Čemu služi Silica gel?

Podeli

Mnogo puta se u kutijama za cipele, torbi, odeći, pa čak i u električnim aparatima nalaze kese sa gel kuglicama, koje obično bacite.

Silika gel-magična kesica u kutijama za cipele rešava mnoge probleme

Kesica se naziva Silika gel i predstavlja amorfni i porozni oblik silicijum dioksida, koji se sastoji od nepravilnog trodimenzionalnog okvira naizmeničnih atoma silicijuma i kiseonika sa nanometarskim šupljinama i porama. Praznine mogu sadržati vodu ili neku drugu tečnost, ili mogu biti ispunjene gasom ili vakuumom. Štiti proizvode uglavnom od vlage, a u nekim slučajevima i od habanja.

Silika gel je netoksična supstanca, ali je treba držati podalje od dece jer postoji opasnost od gušenja.

Kako možete koristiti Silica gel kesice?

Pokvasili ste mobilni telefon?

Osim pirinča, koji je najpoznatije rešenje za upijanje vode, podjednako efikasno (a za one koji su probali i najbolje) rešenje je da se mobilni telefon stavi u kesu punu Silika gela. Ostavite mobilni telefon isključen najmanje 24 sata nakon vađenja kesica.

Fotografije

Fotografije, VHS kasete i druge slične uspomene se lako mogu oštetiti kada se čuvaju na tavanima ili podrumima. Da biste ih zaštitili, čuvajte ih u plastičnim kutijama sa nekoliko magičnih Silika kesica.

Brijači

Brijači se mogu održavati oštrim stavljanjem u plastičnu posudu sa 4-5 kesica silika gela. Svaki put kada koristite brijač, pažljivo ga osušite peškirom, a zatim ga stavite u posudu.

Kožna obuća

Vaše kožne cipele verovatno već imaju nekoliko paketića silika gela u kutiji. Nemojte ga bacati. Čuvajte cipele u kutiji zajedno sa kesicama i tako ćete im produžiti život.

Seme

Seme koje čuvamo dugo, mnogo puta se ubuđa. Da bi ste izbegli ovo, stavite zajedno sa semenom kesicu silika gela.

Zamagljeni prozori

Često se zamagljuju prozori na automobilu i kod kuće kada temperatura padne. Zato obavezno stavite dovoljno Silika gela u blizini da apsorbuju vlagu.

Sledeći put kada pomislite da bacite ovu magičnu kesicu, setite se gde je sve možete upotrebiti.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *