Koje su najbolje uskršnje dekoracije?

Podeli

Vreme kada se budi priroda je vreme koje je mnogima asocijacija na najradosniji hrišćanski praznik.

Koje su najbolje uskršnjee dekoracije
Pexels: Kaboompics .com

Žuta, plava i zelena boja su gotovo obavezne u uskršnjim dekoracijama, bez obzira da li se odlučite da kupite već izrađene ili želite da se okušate u izradi uskršnje dekoracije. Uradi sam ideje su brojne, samo treba odabrati onu za koju smatrate da ćete moći da je izradite bez preteranog stresa i da u tome zaista uživate.

Uskršnja jaja i uskršnji zeka neizostavni su deo gotovo svake uskršnje dekoracije stola.

Većina ideja za uskršnje dekoracije je vrlo jednostavna za izradu i, u principu ne zahteva se nikakvo naročito umeće, a ni materijal, iako postoje i one, koje se svrstavaju u zahtevnije.

Ipak, najbitnije je uživati u izradi uskršnjih dekoracija, a posebno ukoliko u taj proces odlučite da uključite i mališane.

Uskršnja dekoracija stola

Na tržištu se danas mogu naći vrlo zanimljivo dekorisani uskršnji stolnjaci, mada i njih možete samostalno izraditi. Dovoljno je samo da imate boje za tkaninu i da pustite mašti na volju.

Podrazumeva se da uskršnje dekoracije stola treba da uključe i neke od uobičajenih ukrasa, kao to su uskršnja jaja i uskršnji zeka.

Ukoliko želite da uskršnje dekoracije stola budu još interesantnije, možete se odlučiti za dodatak čokoladnih jaja i zeka od čokoalde, kako biste upotpunili izgled vaskršnje trpeze.

Takođe je bitno da posebnu pažnju obratite na izbor salveta, za koje je poželjno da budu dekorisane u skladu sa samim Vaskrsom.

uskrsnje dekoracije
Pexels: Jill Wellington

Uskršnja dekoracija ideje

Nema nikakve sumnje da ideja za originalne uskršnje dekoracije ima na pretek, ali se postavlja pitanje koje od njih odabrati – da li one, da tako kažemo uobičajene, kao što su uskršnja jaja okačena na grančice i dekorativno cveće ili one, koje bi trebalo da izrađujemo satima?

U principu, uskršnje dekoracije uradi sam su najbolja opcija za one, koji žele da se umetnički izraze i daju lični pečat dekoraciji vaskršnje trpeze.

Jedna od jednostavniji ideja podrazumeva korišćenje pojedinačnih držača za uskršnja jaja. U njih je potrebno dodati malo dekorativne travice u zelenoj ili žutoj boji, kao i čokoladno jaje ili uskršnjeg zeku, mada ni već izrađene dekoracije pilića nisu u tom slučaju loša opcija.

Takođe, možete izraditi i dekorativne prstenove za salvete, što je posebno dobar izbor ukoliko uskršnje dekoracije izrađujete sa mališanima. Jednostavno, isecite prsten od debljeg papira ili kartona željene veličine i dajte detetu da na njemu nacrta ono što želi. Tako ćete, sasvim sigurno, imati originalne uskršnje dekoracije.

Uskršnja dekoracija – uradi sam

Iako postoje i drugi materijali od kojih se može izrađivati odabrana uskršnja dekoracija, papir i karton, uz dodatak odabranih ukrasa, su najbolja opcija. Posebno ako su i mališani uključeni u čitav proces.

Pored toga što mogu izrađivati kartonske ukrase u obliku jajeta, zeca ili pileta, koji će kasnije biti okačeni na uskršnje drvce, takođe se mogu izrađivati i nosači za jaja od kartona.

Postupak izrade je prilično jednostavan, a neće biti potrebno ništa posebno od dodatnih materijala. Prosto, isecite na kartonu oblik držača, uz obavezni dekorativni element u vidu zeke, cveta ili pileta, recimo, pa dajte detetu da ga ukrasi po sopstvenoj želji. Ukoliko želite da uskršnji držač za jaja bude nešto raskošniji, uvek možete dodati sitnice poput perlica u različitim bojama, recimo.

I na kraju, jedna od najčešćih uskršnjih dekoracija jeste i drvce, zbog koga će uskršnja trpeza izgledati još raskošnije.

Dovoljno je da iskoristite grančice koje su opale u parku i da sa njih poskidate lišće. Zatim na njih zakačite dekorativna uskršnja jaja, koja su tome namenjena i oplemenite na taj način trpezu.

A da bi dekoracije uskršnjih stolova bile još zanimljivije, valjalo bi da pažljivo odaberete vazu u kojoj će biti vaše originalno uskršnje drvce i da je, po želji, napunite perlicama različte boje ili čokoladnim jajima različite veličine.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *