Oproštajno pismo – TV novela sa Bosfora

Podeli

Nova sezona turskih serija nikada nije bila burnija – stigle su nam Zovem se Farah, Porodica, Kraljica samo što nije, a tu je i prava TV novela Oproštajno pismo, odnosno Veda Mektubu. Serija se prikazuje na turskom Kanalu D, a produkcija je Most Production.

Oproštajno pismo - TV novela sa Bosfora

Radnja serije Oproštajno pismo

Radnja serija Oproštajno pismo prati dve ljubavne priče. Majke i ćerke, odnosno oca i sina.

Naime, Alanur i Zija imaju prošlost ispisanu ljubavlju i bolnim rastajanjem. Njihove porodice nisu dozvolile da ta ljubav bude večna. Rastali su se zbog oproštajnog pisma. Danas je Alanura jaka poslovna žena koja ide u korak sa vremenom, dok je Zija, poslovan čovek iz Antakije, ostao veran tradiciji kojoj je učen u svojoj porodici.

Zija se oženio Seher, devojkom koja je po njegovoj porodici bila najbolja prilika za njega i koja je baš kao i on, verna tradiciji. Njihov najstariji sin  Mehmet, zajedno sa ocem vodi poslovanje, međutim u budućnosti ipak planira da to napusti. On je čak po želji porodice rešen da stupi u brak sa ćerkom njihovog poslovnog prijatelja, koju zna od malena.

Alanura ima dve ćerke. Njena mlađa kći Asle ima samo 19 godina i strastveni je ljubitelj plesa. Na poslednjoj je godini francuske srednje škole i ne može da dočeka da se godina završi, ne bi li školovanje nastavila u Francuskoj.

Međutim, jedan dan dok se Asle vraćala školskim prevozom dolazi do incidenta sa vozačem školskog autobusa. On naime pokušava da pobegde od policije i tako dovodi u opasnost sve putnike, uključujući i Asle. Mehmet dolazi na lice mesta dok policija ispituje vozača, pošto je njegova kompanija ta koja prevozi đake. Baš tada se dešava ljubav između dvoje mladih, između kojih je razlika deset godina.

Ta ljubav dvoje mladih probudiće neke rane iz prošlosti. Alanur će reći čelično NE vezi svoje ćerke i Mehmeta. Ni Mehmetovi roditelji nisu za to da ta veza zaživi. Međutim, kada se susretnu momak i devojka iz prošlosti dolazi do mnogo većih razmerica od obične TV novele.

Najava za seriju

Najavu za ovu seriju možete pogledati ovde:

Glumci serije Oproštajno pismo

Serija ima jaku glumačku postavu. Glavne uloge su date Nugrul Yesilcay, Selim Bazraktar, Rabia Soyturk, Emere Kivilicim i Nebbu Yidirlimlar, Hakan Karsak, Ummu Putgul, Elif Cakman, Hazar Motan, Deniz Atlan, Asya Alp i još mnogi drugi.

Rabia Sozturk koja tumači lik Asle, nas je prošle godine svojom leptotm „kupila“ u proslavljenoj TV seriji Čuj me.

Gde gledati Oproštajno pismo sa prevodom?

Tursku seriju Oproštajno pismo sa prevodom možete gledati na ovom sajtu.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *